Кламер БГ - Новини: Сблъсък в БСП: Централата съобщи за искано наказание за Калоян Паргов. Другарите му отричат

Сблъсък в БСП: Централата съобщи за искано наказание за Калоян Паргов. Другарите му отричат

България

|
Ср, 16 Фев 2022г. 18:43ч.
Сблъсък в БСП: Централата съобщи за искано наказание за Калоян Паргов. Другарите му отричат

Сблъсък в БСП: Централата съобщи за искано наказание за Калоян Паргов. Другарите му отричат

Напрежението в БСП продължава да расте. Централата на Корнелия Нинова пусна съобщение до медиите, че активисти от столичната организация искат наказание за председателя ѝ Калоян Паргов за дейността му в Столичния общински съвет. Последва опровержение от БСП-София, откъдето посочиха, че информацията е подвеждаща.

Калоян Паргов се радва на славата на противник на лидера на партията Корнелия Нинова. Това е поредният случаи, в който се стига до наказание на нейни критици. Последните два пъти противниците ѝ бяха изключени. В края на 2021 г, между Коледа и Нова година, бившата дясна ръка на Нинова и настоящ неин противник Кирил Добрев бе изненадващо изключен от партията. В началото на миналата година пък ръководството на БСП изключи бизнесмена Георги Гергов от партията.

Самата Нинова определя тези две решения като част от битката със "задкулисието" в партията. По повод искането срещу Паргов в сряда Нинова обяви, че още не е запозната, но знае, че такова ще бъде изпратено до ръководството. "Като го получим, ще преценим", каза тя лаконично.

"Виждам имената на Христо Проданов и Георги Свиленски в списъка срещу мен, развивал съм ги и съм ги подпомагал. Парламентарната група има нужда от нов облик след като Нинова не е председател", каза по-късно пред Нова нюз Паргов.

"Откакто съм станал председател на БСП - София, съм с наследството между "Леге" и "Позитано". Минал съм трима председатели, жалко е, че не разбраха, че дори с критичното си мислене градската организация може да е полезна", каза още той.

Приятелски огън

В сряда централата на БСП съобщи, че активисти от БСП-София настояват за наказание на техния другар Калоян Паргов. В кратко съобщение се добавя, че те са призовали "задкулисието в градската организация да спре".

В телеграфен стил са изредени редица скандали, в които се твърди, че са участвали съветници от БСП София, чийто председател е именно противникът на Нинова Калоян Паргов.

"Вследствие на участието на общински съветници на БСП-София в скандалната сделка за осветлението в столицата, разкрита от Борис Бонев, участието им в избора на председател на Общинския съвет на София от ГЕРБ, неглижирането на дейността на градската организация, както и фактът, че Градският съвет на БСП-София не заседава редовно и взима решенията еднолично", пише в изреждането.

В детайли, се визира скандалната поръчка, при която една лампа по единия тротоар пред партийния дом струва 5755 лв., а от към страната на президентството - 1587 лв. От написаното от централата на БСП излиза, че общинските съветници на левицата в столицата са помогнали и за избора на Георги Георгиев за нов председател на Столичния общински съвет, което обаче според гласуването тогава не отговаря на фактите.

В съобщението на централата на БСП директно се твърди, че има призив към Националния съвет на столетницата за наказание на Паргов.

"Социалисти от градската организация на БСП-София събраха подписка с призив Националният съвет на БСП да предприеме необходимите действия за налагане на наказание на председателя на Градския съвет в София и председател на групата на общинските съветници в града – Калоян Паргов", се посочва още в декларацията, изпратена от централата на Корнелия Нинова.

Развален телефон

От БСП-София изненадващо обявиха, че не са приемали позиция срещу Калоян Паргов и не са настоявали за наказания.

"Редица медии са получили съобщение от пресцентъра на "Позитано" 20, което се позовава на позиция на Градския съвет на Софийската организация на БСП, свързана с председателя ѝ Калоян Паргов. Официално и категорично заявяваме, че Градският съвет на БСП – София не е разглеждал и не е приемал подобна позиция", съобщават оттам.

И добавят - "изпратената информация е подвеждаща и невярна!!!"

От централата на партията обаче не са обявявали, че това е позиция на партийната организация в столицата, а на "социалисти от БСП-София".

mediapool.bg