Кламер БГ - Новини: Самолет e кацнал аварийно в София заради пиян пътник

Самолет e кацнал аварийно в София заради пиян пътник

България

|
Вт, 04 Юли 2023г. 12:21ч.
Самолет e кацнал аварийно в София заради пиян пътник

Снимка: DailyMail

Самолет на компанията Jet2 е кацнал аварийно на летището в София заради пиян пътник, писа британското издание DailyMail. Според информацията турист от Обединеното кралство, е заплашил, че ще отвори вратата на машината. Самолетът се е връщал от Турция в неделя вечерта и е отивал към Глазгоу.

Според очевидеца на случката Антъни Спенс инцидентът се е разиграл десетина минути след излитането от Турция. По думите му пияният пътник обяснявал, че иска да слезе и ще отвори аварийния изход. В този момент Спенс скочил и го притиснал до една от седалките. По думите му пияният мъж, вероятно също от Глазгоу, изобщо не е трябвало да бъде допуснат в самолета.

Около час след излитането от Турция машината се е приземила по спешност на летище "София". Там пияният мъж е бил арестуван от българската гранична полиция. След кратък престой полетът е продължил.

Британски гражданин е свален от борда на самолет, който е кацнал извънредно на летище София, потвърдиха за БТА от МВР. Причината е агресивно и неадекватно поведение на пътника по време на полета. Инцидентът е станал в неделя срещу понеделник.

Самолетът е пътувал от Бодрум за Глазгоу. Според екипажа мъжът се е опитал да влезе в пилотската кабина. След като самолетът е кацнал, служители на Гранична полиция са отишли на място и са свалили пътника от борда, като е извикан екип на Спешна помощ.

Мъжът е съпроводен до Военномедицинска академия, където е установено, че има шизофренен пристъп. В момента той е под лекарско наблюдение. Не е установено да е употребил алкохол, твърдят от МВР.

mediapool.bg