Кламер БГ - Новини: Само един нов случай на Covid-19 в Китай, в Южна Корея – 27

Само един нов случай на Covid-19 в Китай, в Южна Корея – 27

Коронавирус

|
Вт, 12 Май 2020г. 12:27ч.
Само един нов случай на Covid-19 в Китай, в Южна Корея – 27

В Китай през последното денонощие е установен само един случай на заразяване с новия коронавирус, Няма регистрирани смъртни случаи за денонощието, а от болници са изписани 27 души.

Потвърденият случай на заразяване е внесен от чужбина и е регистриран в автономния район Вътрешна Монголия. Общият брой на привнесените отвън случаи на коронавирус в Китай нарасна на 1691. От болниците са изписани 1611 пациенти, а 80 остават на лечение, трима от които са в тежко състояние.

Oбщият брой на заразените с новия коронавирус в Китай е 82 919. Оздравели са 78 171 души и са починали 4633. Към момента в страната има 115 активни случая на коронавирус, а състоянието на 10 пациенти се оценява като тежко.

От началото на април властите в Китай водят отделна статистика на безсимптомните пациенти, отбелязва ТАСС. За последното денонощие са установени 15 безсимптомни заразени, а под наблюдение са още 760. Тридесет и осем от тях са пристигнали от чужбина.

Асошиейтед прес допълва, че в Китай продължава разхлабването на ограничителните мерки. От днес в гимназиите в Пекин се връщат учениците от горните класове. За ограничен брой посетители отваря врати увеселителният парк Дисниленд в Шанхай.

Ще бъде увеличен и броят на посетителите в Забранения град в Пекин с предварителна резервация по Интернет и представяне на доказателство за здравословно състояние и носене на предпазна маска.

В Южна Корея броят на заразените с новия коронавирус се увеличи за денонощие с 27 души и достигна 10 936. Повечето нови случаи са свързани с пациент, който за една нощ посетил пет нощни клуба в Сеул.

Над 80 са новите заразени, свързани с посещенията в тези заведения, като сред тях има и няколко чужденци.

През последното денонощие от Covid-19 са починали двама души, с което броят на жертвите в Южна Корея достигна 258.

От болници са изписани 38 оздравели през последните 24 часа, а от началото на епидемията възстановилите се са 9670.

mediapool.bg