Кламер БГ - Новини: Само две нарушения с джетове във Варна за сезона

Само две нарушения с джетове във Варна за сезона

България

|
Четв, 05 Ноем 2015г. 08:12ч.
Само две нарушения с джетове във Варна за сезона

jetСлаб летен сезон отчитат от Морска администрация – Варна. Това съобщи к.д.п. Валентин Енчев, директор на ДМА – Варна, цитиран от Радио Фокус.

Статистиката сочи, че годишните прегледи са започнали на 27-и февруари по предварително утвърден график. До октомври преглед са минали 581 плавателни съдове, като освен това са приключили и годишните прегледи по боцманатите, където са проверени около 335 плавателни съда.

Кап. Валентин Енчев допълни, че най-често срещаните забележки са свързани с изтекли срокове на годност на различно спасително оборудване, неосвидетелствани пожарогасители, изтекъл срок на годност на пирохтеника, опресняване на регистрационните номера по лодките и др.

Кап. Валентин Енчев допълни, че са извършени проверки по море на 172 плавателни съда, а освен това са извършени и 62 проверки на плажовете в състава на комисии на МРРБ.

Констатирани са 2 нарушения на джетове каращи в зоната за къпане, в района на варненския Централен плаж. Други две нарушение са установени на плавателни съдове за сезонен превоз, които са застанали неправомерно на 1-ва буна и

са влизали на море с хора при вълнение превишаващо разрешеното. Кап. Валентин Енчев посочи, че са съставени актове за административни нарушения.

Maritime.bg – България