Кламер БГ - Новини: СДС се отрече от кмета на Видин заради подкрепата за Румен Радев

СДС се отрече от кмета на Видин заради подкрепата за Румен Радев

България

|
Пет, 01 Окт 2021г. 14:17ч.
СДС се отрече от кмета на Видин заради подкрепата за Румен Радев

Цветан Ценков, снимка: Община Видин

СДС обяви, че снема подкрепата си от кмета на Видин Цветан Ценков, след като той стана част от Инициативния комитет за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова.

"С това си решение той премина една червена линия, която за нашата партия е недопустима. СДС оттегля подкрепата си за него", се казва в съобщение на СДС, които са в коалиция с ГЕРБ.

"Цветан Ценков, като издигнат и подкрепян през целия си мандат от СДС, сега ще работи срещу десния кандидат за президент, подкрепен от ГЕРБ-СДС, което е политически нонсенс.СДС не може да толерира политическото номадство", допълва партията.

Цветан Ценков спечели местните избори във Види като кандидат на местната коалиция СДС, в която водещата партия беше СДС. На вота той победи кандидата на ГЕРБ Огнян Ценков, който вече беше изкарал един мандат като кмет на града. Това бе най-голямата победа за СДС на последните местни избори.

Любопитното бе, че още след местните избори Цветан Ценков обясни, че победата му срещу кандидата на ГЕРБ е победа "срещу статуквото". След това ГЕРБ и СДС формираха коалиция.

"За нас идеологията, както и наличието на ляво и дясно, все още са основополагащи за политиката. Отхвърлянето им е присъщо на популистите и конюнктурните политици. Затова ние няма да проявяваме търпимост към тях", коментира СДС в решението си за снемане на доверието от кмета на Видин.

mediapool.bg