Кламер БГ - Новини: СДВР задържа мъж, нападнал с бокс шофьор на автобус

СДВР задържа мъж, нападнал с бокс шофьор на автобус

България

|
Ср, 27 Ян 2016г. 11:22ч.
СДВР задържа мъж, нападнал с бокс шофьор на автобус

Столичната полиция задържа мъж, нападнал преди ден с метален бокс шофьор на автобус от градския транспорт, съобщиха от СДВР. Нападателят е арестуван за 24 часа късно във вторник.

Инцидентът стана около 8.30 часа във вторник на столичния булевард "Данаил Николаев". Пострадалият шофьор е управлявал автобус по линия 305.

Автобусът спира на червено на светофара на булевардите "Ситняково" и "Мадрид", а пред него застават две леки коли в бус лентата. Светва зелено, но колите не тръгват. Шофьорът подава сигнали колите да се преместят, но без резултат. Решава да слезе от автобуса и да разговаря с шофьорите.

"Единият водач на лек автомобил премества автомобила, докато другият с нецензурни знаци и изрази излиза и удря шофьора на автобуса с бокс в лицето, след което напуска мястото на инцидента. Просто никой не му е помогнал в този момент. Пътниците в автобуса са успели да запишат номера на леката кола", обясни Атанаска Цанева, ръководител "Безопасност на движението" в Столичен автотранспорт.

Пострадалият шофьор подава сигнал в полицията и Бърза помощ. Той е с леки телесни повреди на лицето. За 8 години стаж в столичния автотранспорт към него не са постъпвали оплаквания за грубо или агресивно поведение на пътя.

mediapool.bg