Кламер БГ - Новини: САЩ са подписали договори за купуването на още двеста милиона дози ваксини

САЩ са подписали договори за купуването на още двеста милиона дози ваксини

Коронавирус

|
Пет, 12 Фев 2021г. 14:11ч.
САЩ са подписали договори за купуването на още двеста милиона дози ваксини

Американският президент Джо Байдън съобщи, че САЩ са подписали договори за закупуването на още двеста милиона дози от ваксини срещу коронавируса, предаде ДПА.

Новите дози ще бъдат произведени от компаниите Pfizer и Moderna.

"И двете компании изразиха съгласие и са договорно задължени да ускорят доставката на сто милиона дози, които да бъдат доставени до края на май, а не до края на юни", каза Байдън, като подчерта, че по-ранната доставка ще помогне за спасяване на човешки живот. Той изтъкна, че до края на юли Съединените щати ще разполагат с достатъчно дози за ваксинирането на триста милиона души.

Байдън отправи критики към бившия президент Доналд Тръмп, че не е имал план за борба с коронавируса и ваксиниране на населението.

Съединените щати са една от най-засегнатите от коронавируса страни. Най-малко 474 554 са починалите, а заразните са над 27,3 милиона, става ясно от данни на университета "Джонс Хопкинс".

Ваксини срещу коронавируса бяха доставени днес в около 6500 аптеки в САЩ, в които американците обичайно се ваксинират срещу сезонния грип, отбелязва Франс прес. В САЩ вече са поставени около 44,8 милиона дози от ваксини срещу коронавирус.

mediapool.bg