Кламер БГ - Новини: САЩ са готови да помагат на българското военно министерство

САЩ са готови да помагат на българското военно министерство

България

|
Четв, 26 Авг 2021г. 14:49ч.
САЩ са готови да помагат на българското военно министерство

Георги Панайотов, сн. БГНЕС

Военният министър Георги Панайотов се е срещнал с шестима сенатори от Конгреса на САЩ начело със сенатор Ричард Шелби. Съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Панайотов е отбелязал, че изпълнението на дейностите от взаимен интерес допринася за изграждането на дългосрочно и ползотворно взаимодействие между отбранителните институции и въоръжените сили на България и САЩ, както на двустранна основа, така и в рамките на общите усилия за разширяване и засилване на способностите на НАТО.

Изразена е била признателност за подкрепата от САЩ за модернизацията и повишаването на оперативните способности на Българката армия, както и надежда, че САЩ ще увеличат помощта за българските въоръжени сили.

Сенатор Шелби е посочил последователната политика и постигнатия напредък в редица сфери на сътрудничеството с България в отбраната и е отбелязал готовността на американската страна да продължава да съдейства на Министерството на отбраната.

В разговора е било потвърдено желанието на двете страни да продължат да търсят възможности за надграждане и развитие на съвместните инициативи, включително в рамките на Стратегическия диалог между България и САЩ в сферата на отбраната.

mediapool.bg