Кламер БГ - Новини: САЩ подготвят нови обвинения за корупция във ФИФА

САЩ подготвят нови обвинения за корупция във ФИФА

Спорт

|
Съб, 30 Май 2015г. 13:18ч.
САЩ подготвят нови обвинения за корупция във ФИФА

Американските власти предупредиха, че скоро може да дойде нова вълна от обвинения срещу ръководители във ФИФА. Информацията идва часове след преизбирането на Сеп Блатер за президент на международната футболна федерация.

"Определено съм уверен, че ще има още обвинения", каза ръководителят на едно от звената, участващи в разследването от страна на САЩ Ричард Уебър пред "Ню Йорк таймс".

Засега не се уточнява дали ще има нови арести и дали Блатер може да попадне сред обвинените. "Силно вярваме, че има и други хора и групи, замесени в тези престъпни деяния", добави Уебър.

Мащабната акция срещу високопоставени ръководители на ФИФА беше проведена в сряда - два дни преди конгреса на федерацията. Разследването е на американските власти и е за взимане на подкупи и финансови злоупотреби за над 150 млн. долара. На 14 души са повдигнати обвинения - девет от ФИФА и петима ръководители на фирми за спортни и медийни права.

Служители на Интерпол са претърсили офисите на трима аржентински бизнесмени в петък. Те са обвинени, че са платили десетки милиони долари подкупи.

mediapool.bg

Вижте още