Кламер БГ - Новини: САЩ: Изпращаме послание на Путин заради намесата в изборите

САЩ: Изпращаме послание на Путин заради намесата в изборите

Свят

|
Съб, 15 Окт 2016г. 17:55ч.
САЩ: Изпращаме послание на Путин заради намесата в изборите

Напрежението между Москва и Вашингтон отново се усили, след като вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън заяви, че неговата страна ще изпрати послание на руския президент Владимир Путин заради намесата му в президентските избори в Съединените щати.

Миналата седмица американската администрация обвини Москва в организирането на неотдавнашните хакерски атаки срещу електронни пощи на американски лидери и институции.

В интервю за Ен Би Си, излъчено в петък, Байдън отхвърли критиките, че Белият дом не е реагирал на опитите за намеса на Русия.

"Ще изпратим послание" на руския президент Владимир Путин, каза Байдън с иронична усмивка.

"Имаме капацитета да го направим и посланието ще бъде изпратено", подчерта той, като уточни, че това ще стане в най-подходящия момент.

Попитан дали обществото ще узнае за посланието, Байдън отговори лаконично: "Надявам се, че не."

Вицепрезидентът на САЩ не даде повече подробности.

В отговор Кремъл осъди ”безпрецедентното равнище на агресивност на САЩ”.

"Факт е, че непредвидимостта и агресивността на САЩ се засилват", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от РИА "Новости".

"Заплахите, отправяни срещу Москва и нашето правителство са безпрецедентни, защото се формулират на ниво вицепрезидент на САЩ", каза Песков.

"На фона на следването на агресивна и непредсказуема линия трябва да вземем мерки, за да защитим своите интереси", добави той.

mediapool.bg