Кламер БГ - Новини: Руски спортен коментатор призова Русия сама да се откаже от домакинство на Мондиал 2018

Руски спортен коментатор призова Русия сама да се откаже от домакинство на Мондиал 2018

Спорт

|
Нед, 03 Авг 2014г. 16:10ч.
Руски спортен коментатор призова Русия сама да се откаже от домакинство на Мондиал 2018

Руски телевизионен коментатор призова за отказ от провеждането в Русия на световното първенство по футбол през 2018 година. Според журналиста Владимир Перетурин страната не трябва да организира шампионата поради липса на пари.

"Трябва бързо да се откажем от неговото провеждане. За нас това ще бъде много скъп шампионат. Трябва са се строят бази, стадиони, телевизионни центрове. Световното първенство по футбол не е Олимпиада", заяви той пред в. "Спорт уикенд".

"Ние живеем бедно, а световният шампионат може да струва няколко милиарда", продължи журналистът, който в продължение на 19 години е несменяем водещ на тв предаването "Футболен обзор". Той е отразявал много от големите футболни шампионати, както и Олимпийските игри.

За бойкот на Русия като домакин на световното първенство по футбол през 2018 г. призоваха западни политици като британския вицепремиер Ник Клег, който преди дни настоя за още по-строги санкции заради намесата на Кремъл във вътрешните работи на Украйна и свалянето на малайзийския самолет.

Би било немислимо да бъде дадена възможност на руския президент Владимир Путин да се радва на престижа от провеждането на световния турнир, коментира той.

Бившият треньор на холандския национален отбор Джон вант Шип също призова да се бойкотира световното първенство в Русия.

mediapool.bg