Кламер БГ - Новини: Руски политик позира с чук - символът на отмъщението на "Вагнер"

Руски политик позира с чук - символът на отмъщението на "Вагнер"

Свят

|
Пет, 20 Ян 2023г. 19:53ч.
Руски политик позира с чук - символът на отмъщението на "Вагнер"

Публикуваната от Миронов снимка

Високопоставен руски политик публикува своя снимка, на която държи ковашки чук, получен от него като подарък от наемническата група "Вагнер", предаде Ройтерс. Частната военна компания възприе този инструмент като символ на отмъщението, след като миналата година с подобен чук беше убит дезертьор от "Вагнер".

Изглежда, че Сергей Миронов, лидер на парламентарната група на лоялната към Кремъл партия "Справедлива Русия", е получил подаръка в знак на благодарност за подкрепата му към наемническата група.

Бойците от "Вагнер" оглавиха проведената неотдавна операция за завземането на украинския град Соледар, а руският политик ги поздрави и ги нарече "героично военно формирование".

Към снимката, която Миронов публикува в петък в социалните мрежи, той добави и благодарствено послание към основателя на "Вагнер" Евгений Пригожин за необичайния дар.

"Това е полезен инструмент. С негова помощ ние заедно ще пробием редиците на нацистите, които си поставиха за цел да унищожат страната ни", написа Миронов в под снимката.

Подобно на много други руски политици Миронов представя войната в Украйна като екзистенциална борба за оцеляването на Русия срещу злонамерения Запад.

Украйна и Западът отхвърлят това тълкувание, като казват че единствената им цел е да изтласкат руските сили от Украйна, отбелязва Ройтерс.

mediapool.bg