Кламер БГ - Новини: Русия ще провежда военно учение в Далечния Изток

Русия ще провежда военно учение в Далечния Изток

Свят

|
Ср, 27 Юли 2022г. 08:21ч.
Русия ще провежда военно учение в Далечния Изток

Руски войници в окупирания украински град Мариупол, ЕПА/БГНЕС

Русия планира провеждането на стратегическо военно учение в източната част на страната през август, съобщи руското военно министерствоа, цитирано от Ройтерс.

Учението се казва "Восток" ("Изток") се провежда ежегодно, а през тази година ще се проведе от 30 август до 5 септември. В него ще участват и военни контингенти от други стран, които засега са неуточнени, съобщава руската държавна агенция ТАСС.

Целта на учението през тази година е Русия да изпрати сигнал, че въпреки скъпоструващата война в Украйна, се грижи за отбраната на цялата си територия и че мощта ѝ във военно отношение е ненакърнена, отбелязва Ройтерс.

"Обръщаме внимание на факта, че в специалната военна операция (в Украйна) участват само част от руските въоръжени сили с численост, която е напълно достатъчна за изпълнение на задачите, поставени от върховния главнокомандващ", се казва в съобщението на руското военно министерство.

Министерството уточнява, че страната не е отменяла никаква тренировъчна дейност или международни сътрудничества, а учението ще бъде обезпечено с целия необходим личен състав, въоръжение и техника.

mediapool.bg