Кламер БГ - Новини: Русия твърди за наплив от западни граждани пожелали да се преместят там в името на "традиционните ценности"

Русия твърди за наплив от западни граждани пожелали да се преместят там в името на "традиционните ценности"

Война в Украйна

|
Пет, 04 Окт 2024г. 17:51ч.
Русия твърди за наплив от западни граждани пожелали да се преместят там в името на "традиционните ценности"

Мъже седят пред централата на Федералната служба за сигурност (ФСБ, бивша КГБ) на площад Лубянка в Москва, Русия, 27 септември 2024 г. Снимка ЕПА/БГНЕСРусия е регистрирала увеличение на броя на гражданите от "недружелюбни страни", които кандидатстват за разрешение за временно пребиваване, съобщи Главното управление по въпросите на миграцията на руското вътрешно министерство в своя Телеграм -канал, цитирано от "Москоу таймс".

Според изявлението на ведомството през първата седмица, след като руското правителство одобри списъка на страните, провеждащи политика, която налага "разрушителни неолиберални идеологически нагласи", противоречащи на "традиционните руски духовни и морални ценности", съответните заявления са получени от граждани на Германия, Италия, САЩ, Австралия, Румъния, Латвия и Литва.

През август Владимир Путин подписа указ, който позволява на гражданите на държави, чиято политика противоречи на "традиционните духовни и морални ценности на Русия", да кандидатстват за временно пребиваване, без да се налага да доказват познанията си по руски език.

mediapool.bg