Кламер БГ - Новини: Родител е обвиняем за нападение срещу директорка на градина

Родител е обвиняем за нападение срещу директорка на градина

България

|
Пон, 21 Ноем 2022г. 12:10ч.
Родител е обвиняем за нападение срещу директорка на градина

Красимир Вучков, Снимка: бТВ

Родител от Свиленград е обвиняем заради нападение срещу директорка на детска градина, съобщи прокуратурата. Случаят е от 15 ноември. Според разследващите тогава Красимир Вучков отишъл в градината да иска обяснения защо на тригодишния му син е била поставена инжекция. Мъжът първо се скарал с една от възпитателките, а след това дошла и директорката. Тя му обяснила, че на децата не са поставяни никакви инжекции.

Според прокуратурата Вучков ударил директорката по лицето, а тя паднала и си счупила таза. Затова му е повдигнато обвинение за причинаване на средна телесна повреда.

Пред бТВ мъжът отрече да е удрял директорката Теодора Хърсева. Той твърди, че през деня детето му е било бито в градината. Вучков разказа, че след разправията била извикана линейка, а директорката не била на пода, а права.

"Дали може жена на 55 години със счупен таз да е права", попита той.

Към момента на мъжа не е наложена мярка за неотклонение. Повдигнато му е обвинение. Ще бъде назначена експертиза, разпитват се свидетели на случката.

Пред Нова телевизия кметът на Свиленград Анастас Карчев заяви, че е назначил комисия, която да провери дали е упражнено насилие срещу детето на Вучков. Нарушения не били открити. Пострадалата директорка все още е в болница.

mediapool.bg