Кламер БГ - Новини: Рияд: Твърденията, че престолонаследникът е наредил убийството на Хашоги са неверни

Рияд: Твърденията, че престолонаследникът е наредил убийството на Хашоги са неверни

Свят

|
Вт, 20 Ноем 2018г. 15:38ч.
Рияд: Твърденията, че престолонаследникът е наредил убийството на Хашоги са неверни

Саудитският министър на външните работи Адел ал Джубейр каза, че твърденията, включително тези на ЦРУ, че саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман е дал заповед за убийството на Хашоги са неверни, предаде Ройтерс, като се позова на арабския в. "Аш Шакр ал Аусат".

"Ние в кралството знаем, че подобни твърдения относно престолонаследника не се базират на истината и ние категорично ги отхвърляме, независимо дали тези твърдения са изтичане на информация или не", каза министърът.

"Това са изтекли твърдения, които не са били официално обявени и аз забелязах, че те са базирани на оценка, а не на убедителни доказателства", добави той.

Министърът каза, че Рияд вече е поискал от Турция обяснение относно значението на думите на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че заповедта за убийството на Хашоги идва от най-високите нива на саудитското ръководство. "Те ни потвърдиха категорично, че престолонаследникът не е бил визиран чрез тези изявления", каза министърът, визирайки турския отговор.

"Лидерството на саудитското кралство, представлявано от пазителя на двете свещени джамии (краля) и от престолонаследника е червена линия и ние няма да позволим опити да им се навреди или да се подронва тяхната репутация", добави дипломат номер едно на Рияд.

mediapool.bg