Кламер БГ - Новини: Ремонтираното трасе от Пазарджик до Пловдив отваря до 9 септември

Ремонтираното трасе от Пазарджик до Пловдив отваря до 9 септември

България

|
Пон, 24 Авг 2020г. 13:39ч.
Ремонтираното трасе от Пазарджик до Пловдив отваря до 9 септември

До дни ще приключи ремонтът на пловдивския участък на пътя до Пазарджик, каза областният управител Дани Каназирева, след като заедно с директора на Областното пътно управление инж. Йордан Калев инспектираха ремонтните дейности в понеделник. Рехабилитираният участък е с дължина близо 15 километра, на стойност 18 млн. лева.

"Почти всички дейности по ремонта на основното трасе от пловдивския участък на пътя до Пазарджик приключиха, като отводнителни системи, положени са 3 пласта асфалт, ландшафтно оформление - изрязани са короните на дървета и е премахната саморасла растителност за по-добра видимост на пътя, положена е и хоризонталната маркировка. Остава само монтирането на вертикалната сигнализация и ограничителните системи - мантинели", каза инж. Калев. Той допълни, че пътят е проектиран да издържа по-големи натоварвания, а следваща поддръжка трябва да има поне след 8 години.

От думите на Каназирева стана ясно, че пътят не е ремонтиран от 1989 година. Той свързва областите Пловдив и Пазарджик и служи като обходен път на АМ "Тракия".

Каназирева добави, че до дни ще приключи и ремонтът на Хисарския път, стартирал е ремонтът на пътя Карлово - с. Васил Левски, както и изграждането на локалите на Асеновградско шосе. Има и избран изпълнител за изграждането на нов мост на р.Марица при Първомай, входиран е също проект за ремонт на пътя Белица-Загражден.

mediapool.bg