Кламер БГ - Новини: Рашков: В Смолянско натискат избиратели по всички линии

Рашков: В Смолянско натискат избиратели по всички линии

България

|
Ср, 23 Юни 2021г. 13:54ч.
Рашков: В Смолянско натискат избиратели по всички линии

Снимка: БГНЕС

На някои места в смолянско се оказва безпрецедентен натиск върху избиратели, заяви вътрешният министър Бойко Рашков. За това е съобщил областният управител.

По думите на Рашков натискът е по всякакви линии. Често пъти е свързан с елементарни услуги, от които има нужда местните като например покупка на дърва за огрев.

"Ако някой отиде в горското стопанство да си закупи дърва за огрев, друг отиде да ползва други подобни услуги, всичко това се използва за натиск върху тези лица. Което е позорно явление, поне според моята оценка", заяви Рашков и реторично попита за кого би гласувал един такъв избирател

Той обясни, че в МВР има информация за много хора, които се готвели да купуват гласове по изборите.

"Спрямо тези лица в определен момент ще се предприемат законови мерки. Ние няма да останем безучастни", заяви той.

Пред медиите Рашков припомни всички проблеми, които имаше около доставката на допълнителни машини за вота и факта, че все пак ще има допълнителни устройства. По-рано тази седмица ЦИК успя да се договори с производителя на машините "Смартматик" за доставка на 1 637 машини, които трябва да дойдат в страната от Холандия.

"Обсъждаме възможността по линия на международното сътрудничество да осигурим по-лесно транспортиране до нашата страна", каза вътрешният министър.

По думите му машините вероятно ще дойдат до края на тази седмица и ще се съхраняват в склада, в който са и останалите 9600 устройства, които бяха поръчани за предишните изброи.

mediapool.bg