Кламер БГ - Новини: Радев смята за "абсурдни" обвиненията, че се е съюзил с ГЕРБ и ДПС

Радев смята за "абсурдни" обвиненията, че се е съюзил с ГЕРБ и ДПС

България

|
Пон, 20 Юни 2022г. 17:13ч.
Радев смята за "абсурдни" обвиненията, че се е съюзил с ГЕРБ и ДПС

Нинова и Радев, сн. БГНЕС, архив

Президентът Румен Радев определи като "абсурдни" обвиненията към него от БСП, че застава до ГЕРБ и ДПС, атакувайки правителството.

По думите на Радев лидерката на БСП Корнелия Нинова демонстрира непознаване на процесите, за които говори.

"Това, според мен, е недопустимо за един вицепремиер, който взима важни решения. Някъде да сте видели, че аз заставам до ГЕРБ и ДПС? Това е абсурдно! Много преди протестите да се случат - знаете моята позиция спрямо политиката на ГЕРБ. Когато площадите бяха празни, аз още тогава снемах доверие. Това е абсурдно обвинение. Нека тези хора да преценят къде са били тогава и какво са правили", посочи Радев.

Той, обаче, каза, че не може да приеме открити призиви към политическо номадство.

"Хората са гласували по определен начин. Призивите да започне политическо номадство в българския парламент изкривяват вота на хората. Очаквам всяка партия да води своята отговорна политика, така че да привлича членове и да задържа своите с политиката си, а не с призиви да напускат други партии, за да се присъединяват", допълни държавният глава.

Той коментира, че евентуални предсрочни парламентарни избори мога да бъдат само краен вариант за изход от политическата криза.

"Парламентарните партии да проявят отговорност", призова държавният глава в коментар за искания вот на недоверие на правителството.

Той допълни още, че е рано за въпроса на коя партия ще даде третия мандат.

"Дебатите и самият вот да бъдат насочени към решаването на интересите на хората. Изобщо преди да говорим за дебати, за гласуване, за предсрочен вот, трябва да е ясно, че тук в близките дни и седмици има да се решават много важни предизвикателства от компетенцията и на сегашното правителство, и на сегашния парламент, и те не могат да избягат от тях", каза Радев пред български репортери в латвийската столица Рига, където пристигна за участие в срещата от инициативата "Три морета".

mediapool.bg