Кламер БГ - Новини: Радев полетя над София и поиска да се купят нови учебни самолети заради F-16

Радев полетя над София и поиска да се купят нови учебни самолети заради F-16

България

|
Вт, 16 Юли 2024г. 14:39ч.
Радев полетя над София и поиска да се купят нови учебни самолети заради F-16

Радев в самолет, сн. МО Президентът и бивш командир на Военновъздушните сили Румен Радев полетя над София с учебен самолет

РС-21 на швейцарската компания Pilatus, след което призова да бъдат придобити подобни машини, за да е успешна програмата за придобиване на нови изтребители F-16 Block 70.

Радев се наложи в общественото пространство именно като командир на военната авиация, която напусна, за да се кандидатира за президент. В качеството му на държавен глава той остана много активен по отношение на авиацията имаше резерви около процедурата, по която бяха закупени самолетите F-16 Block 70.

"Успехът на програмата F-16 зависи изключително много от наличието на такъв учебно-тренировъчен самолет, нашите ВВС трябва да имат ефективността, гъвкавостта и ефикасността да подготвят своите летци", каза държавният глава Румен Радев пред журналисти на авиобаза "Враждебна".

Той участва в отбелязването на 20-ата годишнина от приемането на учебно-тренировъчните самолети PC-9M и транспортен самолет PC-12/45 на въоръжение в българските Военновъздушни сили (ВВС).

mediapool.bg