Кламер БГ - Новини: Радев пак би излязъл с вдигнат юмрук да каже "Мутри, вън"

Радев пак би излязъл с вдигнат юмрук да каже "Мутри, вън"

България

|
Съб, 19 Дек 2020г. 17:39ч.
Радев пак би излязъл с вдигнат юмрук да каже "Мутри, вън"

"Мутри, вън" е думата на 2020 г. за президента Румен Радев. Това заяви държавният глава в „Годината“ на Дарик Радио. Според него тази фраза е важна не защото той я е произнесъл, а защото идва от хиляди хора.

"Това не е просто мой призив, това е ехото от стотици хиляди българи, които не желаят повече да живеят в лъжа и беззаконие", заяви Радев.

Президентът бе попитан дали е готов отново да излезе на площада и с вдигнат юмрук да извика "Мутри, вън".

"Винаги ше изляза и ще го направя, защото винаги съм на страната на българите, когато те отстояват своите принципни позиции в името на България", отговори той.

Радев се появи на атиправителствените протести още в самото им начало. Една от причините за бурната обществена реакция бе прокурорската акция, при която въоръжени мъже нахлуха в президентството, за да търсят доказателства. Още същия ден пред президентството започнаха да се съборат недоволни.

Държавният глава излезе при тях с вдигнат юмрук, а малко по-късно произнесе фразата. Заради вдигнатия юмрук Радев бе подложен на сериозна критика от страна на управляващите. Месеци наред те твърдяха, че призовавал за революция или насилствена смяна на властта. Той бе критикуван и че е излязъл от ролята си на обединител на нацията.

"Аз обединявам българите срещу статуквото, срещу беззаконието, срещу несправедливостта, защото, ако имаме криза, и то – вихреща се с Covid-19, ако сме държавата с най-голяма смъртност на глава от населението в ЕС, то е именно заради характера на това управление", заяви Радев.

mediapool.bg