Кламер БГ - Новини: Радев: Срещу тиранията и неправдата трябва да се борим с всички сили

Радев: Срещу тиранията и неправдата трябва да се борим с всички сили

България

|
Нед, 19 Юли 2020г. 13:12ч.
Радев: Срещу тиранията и неправдата трябва да се борим с всички сили

Стремежите на Левски са живи и днес. Нима е отживелица борбата му срещу правото на силата? Нима са изгубили смисъл думите му, че за народното зло не трябва да се мълчи, а да се действа тук и сега? Нима е загубил смисъл заветът му, че срещу тиранията и неправдата трябва да се борим с всички сили, обединени и заедно? Това заяви президентът Румен Радев в събота по време на тържествено честване по повод 183 години от рождението на Апостола на свободата в град Левски.

"Нашето време все по-настоятелно изисква да пробудим вътре в себе си непримиримостта на Левски. Да си припомним какво е лично и национално достойнство", каза президентът.

"Ние сме решението на всички предизвикателства. Свободата е път, който трябва да измине всеки от нас. Да не забравяме, че Левски е нашият защитник пред времето, но и нашият съдник пред историята, защото ни завеща своя морален пример, с който днес мерим и думите, и делата", посочи още той.

По думите му от нас зависи дали ще сбъднем завета на Левски за чиста и свята република.

"От нашата непримиримост, особено днес. От нашата обединена воля и от нашите задружни усилия. Само тогава пътят на Левски ще бъде нашият път - като личности и като нация с ясна визия и ясно бъдеще", каза президентът.

"Днес, когато отбелязваме 183 години от рождението на Васил Левски за мен е чест да бъда в единствения град, който носи името на Апостола на свободата. Вие, жителите на община Левски, повече от век изпълвате с достойнство висотата на тази отговорност", заяви Радев.

mediapool.bg