Кламер БГ - Новини: Р

Р

Свят

|
Съб, 17 Апр 2021г. 08:30ч.
Р

Федералната въздухоплавателна администрация на САЩ препоръча на американските авиокомпании да летят с повишено внимание над някои райони на Русия и Украйна. Това става ясно от разпространени от ведомството две въздушни директиви известия (NOTAM), съобщи ТАСС.

Препоръчва се повишено внимание при полети "към, от, в пределите ли на и над" районите за полетна информация (РПИ) Киев, Днепър (бившия Днепропетровск) и Симферопол, а също и за разположените на 100 морски мили от тях области на районите за полетна информация Москва и Ростов на Дон.

И двата документа се издават във връзка с "възможни рискове за безопасността на полетите, свързани с изострянето на регионалното напрежение между Русия и Украйна, които потенциално могат да доведат до трансгранични стълкновения без предварително уведомяване, повишена военна активност и/или конфликт".

И двете известия се отнасят до всички американски въздушни превозвачи и търговски оператори.

Районът за полетна информация представлява въздушно пространство с определени размери, в пределите на което се осигурява полетно-информационно обслужване и аварийно оповестяване.

mediapool.bg