Кламер БГ - Новини: Пътят през Владая може да остане затворен още месеци

Пътят през Владая може да остане затворен още месеци

България

|
Пет, 17 Септ 2021г. 09:11ч.
Пътят през Владая може да остане затворен още месеци

Снимка: Mediapool

Ремонтираната отсечка от пътя София-Перник през Владая може да остане затворена още месеци наред. Причината е, че АПИ все още не може да намери пари за поставяне на маркировка и мантинела.

Ремонтът започна на 12 май и бе подменена асфалтовата настилка. След встъпване в длъжност на служебното правителство обаче се оказа, че пари за маркировка и мантинела няма. Така едното платно остана затворено. В момента движението е двупосочно в съседното, което води на огромни задръствания. Пътят през Владая е един от най-натоварените и е предпочитан от много пътуващи в югозападна посока. Освен това поема и основният трафик от работещи в София перничани, които пътуват всеки ден.

"На 12 май ни бе възложен превантивен ремонт, съгласно договор с АПИ. Обектът трябваше да бъде изпълнен на 5 етапа, като крайният срок за завършването на първия беше 20 юли. Непосредствено преди да изтече, получихме писмо от Областно пътно управление, че временната организация на движението трябва да бъде удължена с още месец, защото АПИ няма финансова възможност да възложи поръчка на фирмите, които извършват пътната маркировка и поставят еластичната ограда", заяви пред бТВ инж. Росен Миланов от фирмата-изпълнител ДЗЗД "Пътища Перник".

Той допълни, че засега срокът за временната организация е удължен до 30 октомври. Дори и да се намерят нужните около 600 хил. лв. обаче лошото време може да не позволи поставянето на мантинела и маркировка.

По думите на Миланов фирмата не е взимала авансово пари, както твърди регионалният министър Виолета Комитова.

mediapool.bg