Кламер БГ - Новини: Първанов: Голям грях е да си продаваш гласа за 50 лв.

Първанов: Голям грях е да си продаваш гласа за 50 лв.

България

|
Съб, 12 Окт 2019г. 14:53ч.
Първанов: Голям грях е да си продаваш гласа за 50 лв.

Голяма част от избирателите трябва да разберат, че не бива за 50 лв. да продават бъдещето на децата и внуците си. "Това е голям грях", заяви бившият президент Георги Първанов на среща с избиратели в Каварна, предаде "Фокус".

Първанов е в града, за да подкрепи кандидата за кмет Дарина Маринова, която е издигната от АБВ и "Атака".

"Това, което се случва сега с последните няколко избори, с тази технология на печеленето на избори, която е свързана със заплахи, мачкане и с купуване, България не върви добре", заяви още Първанов.

Според него на предстоящите местни избори трябва да има наказателен вот.

"Аз съм поел своята отговорност за прехода. Но беше време, когато с царя имахме удоволствието – той премиер, аз – президент, но тогава беше политическо спокойствие. Нямаше такива скандали. Второ, икономиката вървеше видимо, мощно напред. И трето, особено важно – заделяха се много пари за социална политика. Сега това не се случва", каза още някогашният президент.

Според него е грешно да не се гласува за малките партии, защото ролята на балансьор остава само за ДПС. Едновременно с това има двуполюсен модел – опозицията стои отстрани и чака управляващите да се изхабят, което неминуемо се случва.

mediapool.bg