Кламер БГ - Новини: Путин се ваксинира срещу Covid-19

Путин се ваксинира срещу Covid-19

Свят

|
Вт, 23 Март 2021г. 22:33ч.
Путин се ваксинира срещу Covid-19

Руският президент Владимир Путин се е ваксинирал срещу Сovid-19 във вторник вечерта, съобщи неговият говорител Дмитрий Песков, без да уточни каква ваксина е била поставена на държавния глава.

Името на препарата не се съобщава умишлено, за да бъдат насърчени повече руснаци да се ваксинират с всички налични субстанции.

"Путин се ваксинира срещу коронавируса. Той се чувства добре и утре ще е на работа, както обикновено", каза Дмитрий Песков, цитиран от агенция РИА Новости.

По-рано през деня Песков отбеляза, че 68-годишният президент няма намерение да се ваксинира публично.

"Няма да ви покажем това, ще трябва да вярвате на думата ни", заяви говорителят, посочвайки, че руският президент не иска да си поставя инжекция пред камерите.

Путин обяви в понеделник, че днес ще се имунизира, след като даде подобно обещание още през декември миналата година, когато в Русия започваше кампанията за ваксиниране на населението. Още тогава обаче президентът на Руската федерация уточни, че ще си постави ваксина, когато и тези от неговата възрастова група – над 65 години, бъдат включени в графика за ваксиниране, тъй като Русия, за разлика от много други страни, започна да прилага своя първи разрешен препарат "Спутник V" първоначално при хора в активна възраст.

Сред световните лидери, които се ваксинираха срещу коронавируса, са американският президент Джо Байдън, папа Франциск и британската кралица Елизабет Втора.

mediapool.bg