Кламер БГ - Новини: Путин предлага съвременни оръжия на своите съюзници

Путин предлага съвременни оръжия на своите съюзници

Свят

|
Пон, 15 Авг 2022г. 16:58ч.
Путин предлага съвременни оръжия на своите съюзници

снимка ЕПА/БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин заяви днес, че страната му цени своите връзки с държави в Латинска Америка, Азия и Африка и е готова да предложи на своите съюзници съвременни оръжия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"(Ние) сме готови да предложим на нашите съюзници най-съвременните видове въоръжение - от стрелково оръжие, през бронирани машини и артилерия до военна авиация и безпилотни летателни апарати", каза Путин на церемонията по откриването на форума "Армия-2022" близо до Москва.

Преди седмица сръбската Балканска мрежа за сигурност съобщи, че Сърбия е поръчала от Сърбия четири бойни хеликоптера Ми-35М, три транспортни Ми-17В-5, две батареи от зенитно-ракетни комплекси "Панцир-С1М", системи за противоелектронно действие и борба с дронове и други.

Оказва се обаче, че оръжията сега не могат да бъдат получени от сръбската армия поради международните санкции и блокадата на руската икономика. Извън това има сигнали, че руският военнопромишлен комплекс се затруднява с изпълнението на поръчките заради недостиг на някои компоненти, които са обект на санкциите, както и нуждата за производство на техника за руската армия в Украйна.

mediapool.bg