Кламер БГ - Новини: Путин вижда "незадействан потенциал" в България

Путин вижда "незадействан потенциал" в България

Свят

|
Пет, 04 Авг 2017г. 12:20ч.
Путин вижда "незадействан потенциал" в България

"Руско-българските отношения имат дълга и богата история. Независимо от позитивните резултати, постигнати през изминалия четвърт век, в отношенията между нашите страни се запазва значим незадействан потенциал". Това е написал руският президент Владимир Путим в поздравителен адрес до българския си колега Румен Радев по повод

25 години от подписването на Договора за приятелски отношения и сътрудничество между двете държави.

В писмото си до Радев руският президент оценява високо приноса на Договора към създаването на условия за увеличаване на обема на взаимната търговия и инвестиции между, както и за активизирането на сътрудничеството в енергийната, научно-техническата, хуманитарната и други сфери.

Радев също е изпратил поздравителен адрес, в който потвърждава поканата да посети страната ни следващата година по повод отбелязването на 140-ата годишнина от Освобождението на България, съобщиха от прессекратариата на държавния глава.

"Българо-руските отношения имат богати традиции, стабилна договорно-правна основа и се основават на културната, историческа и човешка близост и приятелските отношения между нашите народи", пише в поздравителен адрес на Радев.

"Убеден съм, че утвърденото уважение към разпоредбите на договора, е стабилна основа за възходящото развитие на българо-руските отношения в условията на новите геополитически и икономически предизвикателства, в интерес на мира и благоденствието в Европа и света", пише още президентът Радев до руския си колега. 

mediapool.bg