Кламер БГ - Новини: Проф. Балтов се върна на работа в ''Пирогов''

Проф. Балтов се върна на работа в ''Пирогов''

България

|
Пет, 05 Авг 2022г. 19:14ч.
Проф. Балтов се върна на работа в ''Пирогов''

Проф. Балтов се върна на работа в ''Пирогов''

Бившият директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов се върна на работа в болницата на граждански договор. Това съобщиха от лечебното заведение. Това е станало "след запитванията на множество пациенти как могат да бъдат консултирани и лекувани от проф. Балтов". Затова лечебното заведение е решило да му предложи граждански договор като част от политиката за повишаване качеството на предоставяните медицински услуги и осигуряването на достъп до по-добро и качествено ниво на здравеопазване и лечение на пациентите, съобщиха от болницата.

Балтов беше уволнен като редови лекар от "Пирогов" през септември миналата година, след като преди това през юли бе отстранен от директорския пост в болницата след обвинения, че лечебното заведение е отчитало фиктивни пациенти пред НЗОК.

Неговият приемник на директорското място проф. Иван Поромански обясни, че е уволнил Балтов за "неспазване на етичните норми и трудовия кодекс".

След напускането на болницата през есента на миналата година Балтов стана кандидат за депутат от ГЕРБ и влезе в 47-то Народно събрание, където бе член на парламентарната здравна комисия.

Сега той отново преглежда и оперира в "Пирогов". От болницата уточниха, че запазването на час за прегледи и консултации става на тел. 029154287 всеки делничен ден до 14 часа.

Завръщането му става след като съдът е обявил уволнението на Балтов за незаконосъбразно, а новото ръковоство на "Пирогов" не смята да обжалва. Уволнилият го от болницата проф. Поромански също беше отстранен от министър Асена Сербезова през юни тази година и бе сложено ново ръководство.

mediapool.bg