Кламер БГ - Новини: Протестиращи се събират пред 2 РПУ, искат си вещите от разрушения Орловград

Протестиращи се събират пред 2 РПУ, искат си вещите от разрушения Орловград

България

|
Вт, 08 Септ 2020г. 10:50ч.
Протестиращи се събират пред 2 РПУ, искат си вещите от разрушения Орловград

Протестиращи срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев ще се съберат във вторник пред Второ районно полицейско управление на МВР в София. Те ще настояват да им бъдат върнати вещите от разрушения на 3 септември палатков лагер, който се намираше на Орлов мост.

Демонстрацията ще бъде от 12 до 17 часа и е под надслов "Нека заедно да си вземем вещите, които бяха отнесени от окупационния лагер".

На 3 септември полицията за втори път прекрати блокадата на Орлов мост. И двата пъти бяха иззети палатки и лични вещи от силите на реда. Сега протестиращите са направили списък на предметите, които имат да получават и ще отидат с адвокатите си в районното управление.

"Този път за разлика от първия, когато отидоха в лагера казаха, че преди да ходим в пожарната, където са складирани нещата, трябва да минем през стола, където ще ни дават някакви документи, вероятно всеки да си декларира какво е негово, така че да имаме някакъв списък. Този път ще отидем организирано, така че да можем и да снимаме, ние документа имаме за повредените, счупени и разкъсани палатки, евентуално да търсим обезщетение", каза пред БНР Иван Калчев, който участва в протестите.

След вдигането на първата барикада протестиращите са си взели вещите от сградата на пожарната като те не са били в добро състояние.

mediapool.bg