Кламер БГ - Новини: Протестиращи, начело с отец Дионисий, изгониха Фандъкова от наградите "Златно перо"

Протестиращи, начело с отец Дионисий, изгониха Фандъкова от наградите "Златно перо"

България

|
Пет, 21 Май 2021г. 19:37ч.
Протестиращи, начело с отец Дионисий, изгониха Фандъкова от наградите "Златно перо"

Протестиращи, начело с отец Дионисий, изгониха Фандъкова от наградите

Протестиращи, начело с отец Дионисий, се опитаха да изгонят кмета на София Йорданка Фандъкова. Те нахлуха в залата, където се провежда церемонията "Златно перо", която награждава изтъкнати артисти с принос към българското изкуство, предаде телевизия "България он ер".

С възгласи "Оставка", "Фандъкова – позор", както и "Кой уби Людмил?" те прекъснаха церемонията, уточнява тв "Евроком". Протестиращите веднага обградени от полиция.

Сн. БГНЕС

"Смятам, че това е обидно за всички тези хора, които са толкова заслужили. Оттеглям се, за да не развалям празника на тези хора", посочи Фандъкова.

В последните дни столичният кмет в епицентъра на мегаскандал след като стана ясно, че за поредна година 10 000 деца остават без детска градина. Преди ден тя неуспешно се опита да прехвърли вината за скандала върху кметове от опозицията.

Споменатият Людмил е момчето, което бе ударено от ток от оголен кабел, изскачащ от шахта пред болница "Свети Иван Рилски". Нито някой от общината, нито някой от държавата пое отговорност за инцидента.

Сн. БГНЕС

"Златното перо" е отличие, с което "Европейски музикален фестивал" награждава изявени български дейци на изкуството и културата. Тържествената 26-а поред церемония "Златно перо" се провежда в столичното "Ларго".

mediapool.bg