Кламер БГ - Новини: Протестиращи в Своге: Оставките не решават нищо

Протестиращи в Своге: Оставките не решават нищо

България

|
Пет, 31 Авг 2018г. 13:34ч.
Протестиращи в Своге: Оставките не решават нищо

Трите подадени министерски оставки не решават нищо в този случаи. Трябва да бъдат открити хората, които са подписали този Акт 16 за осъществяването на този некачествен ремонт. Такъв бе коментарът пред БНР на Александър Славков, организатор на протеста в Своге след тежкия пътен инцидент, при който знаете загинаха 17 души е свидетел на вземането на проби от пътя край Своге.

"За втори път взимат проби. Тези няма да показват нищо по-различно от първите - че асфалтът е некачествен, негоден да бъде положен за пътна настилка", каза той в петък, малко след като министрите на регионалното развитие Николай Нанков, на вътрешните работи Валентин Радев и на транспорта Ивайло Московски подадоха поисканите им от премиера оставки, поемайки политически отговорност за трагедията.

Процесуално-следствените действия на мястото на катастрофата продължават – в петък прокуратура взе проби от асфалта, за който Нанков твърди, че съдържанието на варовик в него било недопустимо, но според изпълнителя на ремонта "Трейс" е в реда на нещата и настилката отговаря на нормативите.

По-рано тази седмица жители на Своге обявиха протести заради лошото състояние на пътя в Искърското дефиле, където често стават пътни инциденти, но най-тнежък бе този на 25 август със 17 жертви.

mediapool.bg