Кламер БГ - Новини: Прокурорският син от Перник ще бъде съден по осем обвинения

Прокурорският син от Перник ще бъде съден по осем обвинения

България

|
Четв, 22 Дек 2022г. 12:28ч.
Прокурорският син от Перник ще бъде съден по осем обвинения

Васил Михайлов, Снимка: БГНЕС

Васил Михайлов, син на бившия зам.-окръжен прокурор на Перник Бисер Михайлов, ще бъде съден по осем обвинения. Разследването срещу него е приключено и се чака насрочване на делото в съда. Михайлов-младши ще отговаря за серия побоища срещу различни хора. Освен това ще има и ново обвинение – за заплаха срещу надзирател от дирекция "Охрана".

В момента младият мъж е задържан под стража. Наскоро той бе освободен под домашен арест, но предизвика скандал обяснявайки в национален ефир, че нарушава мярката си. След това набързо бе върнат под стража.

Дълго време прокурорите не забелязваха проявите на сина на колегата си. Едва през лятото семейството на бившия футболист от Перник Румен Андонов вдигна шум след като мъжът бе пребит. След това се оказа, че има още няколко пострадали, а част от побоищата са заснети от приятели на Михайлов-младши. Тогава кметът Станислав Владимиров обяви, че е готов да поведе протест и да търси помощ извън Перник, ако местните полиция и прокуратура не могат да се справят с проблема. Преписките срещу младежа бяха по спешност пратени в София, защото всички пернишки обвинител си бяха направи ли отвод. Главният прокурор Иван Гешев обяви, че лично ще следи случая. Бащата бе принуден да се оттегли от ръководния си пост и бе призован от шефа на държавното обвинение да подаде оставка и от системата. Няма информация да го е направил.

По делото срещу Михайлов-младши има 45 свидетели, обясни зам.-районният прокурор на София Иван Стефанов. Младият мъж ще отговаря за телесни повреди, закани за убийство и хулиганство.

"По отношение на същия продължават да постъпват и към днешна дата множество сигнали, касаещи и други пострадали лица, за които разследваният тепърва предстои да бъдат образувани", заяви прокурорът.

Той допълни, че по случая с надзирателя е образувано ново дело, което е на ранен етап. Внесеният в съда обвинителен акт е за случаи от миналия ноември до лятото на тази година.

mediapool.bg