Кламер БГ - Новини: Прокуратурата се оплака, че НАП са пратили 7 страници за списъка "Петков"

Прокуратурата се оплака, че НАП са пратили 7 страници за списъка "Петков"

България

|
Ср, 23 Фев 2022г. 11:50ч.
Прокуратурата се оплака, че НАП са пратили 7 страници за списъка "Петков"

Снимка: БГНЕС

За втори пореден ден прокуратурата се оплака от липса на информация за лицата от списъка на премиера Кирил Петков. От държавното обвинение съобщиха, че НАП са им изпратили данни в обем от 7 страници. Във вторник бе пуснато сходно съобщение, но за получената от МВР и ДАНС информация. Коментарът на прокуратурата бе, че силовите структури не си вършат работата.

Прехвърлянето на топката по списъка "Петков" започна още в самото начало. Премиерът занесе в прокуратурата папка с информация от медийни публикации и други открити източници. В нея има 588 страници. Министър-председателят бе привикан на разпит след като бе попитал главния прокурор защо не се работи срещу определени хора. Иван Гешев бе решил, че Петков разполага с информация за извършени престъпления, бе докладвал чутото на прокурор и бе изпратена призовка.

При разпита си премиерът спомена имената на Младен Михалев-Маджо, Христофорос Аманатидис-Таки и на бившия следовател Петьо Петров-Еврото, основен герой в скандала "Осемте джуджета". Веднага след получаване на папката прокуратурата изиска от МВР цялата налична информация за споменатите 19 души. Преди ден бе съобщено, че от полицията са постъпили шест страници, а от ДАНС – осем. Междувременно Петков коментира, че е предал данните за 19-те лица на 20-тия от списъка.

Няколко дни след разпита му бившият евродепутат Николай Бареков обяви, че внася свой списък. В него фигурирали имената на самия Петков, както и на финансовия министър Асен Василев. По него също бе образувана проверка.

mediapool.bg