Кламер БГ - Новини: Прокуратурата проверява Бойко Рашков

Прокуратурата проверява Бойко Рашков

България

|
Ср, 24 Ноем 2021г. 19:38ч.
Прокуратурата проверява Бойко Рашков

Бойко Рашков, снимка БГНЕС

Софийската градска прокуратура е поискала разкриване на данъчна и осигурителна тайна на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, съобщи "Дневник", позовавайки се на свои източници. Искането е отправено в началото на седмицата.

Не е ясно още какви са предметът на производството и дали става дума за проверка или досъдебно производство. Софийската градска прокуратура може да разследва тежки престъпления, включително данъчни престъпления.

Пред БНР ръководителят на СГП Илияна Кирилова отрече проверката да е срещу вътрешния министър. Тя твърди, че няма искане за разкриване на данъчна или осигурителна тайна, нито е искано данъчните да му правят проверка.

В деловодната система на Адмнистративен съд-София-град обаче е заведено дело. Ищец по него е прокуратурата, а ответник - Рашков. Искът е внесен в понеделник, ден след балотажа. От справката не става ясно какъв е предметът на делото.

Бойко Рашков коментира, че не знае за какво става въпрос и не го интересува. Градският прокурор на София Илияна Кирилова също не дава подробности за случая.

В началото на юни, след като Рашков изнесе информация, че прокуратурата бездейства по проверки за имущественото състояние на магистрати и политици, срещу него започна атака за имотното му състояние в жълти медии. Реакции имаше и от депутати от ГЕРБ, които питаха как Рашков се е сдобил с няколко имота.

mediapool.bg