Кламер БГ - Новини: Прокуратурата поиска пет години затвор за Цветан Цветанов

Прокуратурата поиска пет години затвор за Цветан Цветанов

България

|
Четв, 22 Май 2014г. 13:26ч.
Прокуратурата поиска пет години затвор за Цветан Цветанов

Държавното обвинение поиска в четвъртък бившият министър на вътрешните работи и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов да бъде осъден на пет години затвор по воденото срещу него дело за присвояване на 50 хил. лв., които решил да предостави като обезщетение на Орлин Тодоров заради освобождаването му от длъжността директор на ГДБОП-Велико Търново.

|Прокуратурата поиска също от съда да наложи пет години забрана Цветанов да заема държавни длъжности, както и да бъде конфискувано половината му имущество.

В пледоарията си прокурорите по делото подчертаха, че Цветанов е проявил "престъпна упоритост" при извършване на престъплението.

Защитникът на Цветанов - Менко Менков, заяви, че клиентът му е невинен и настоява съда да го оправдае по всички повдигнати обвинения. Адвокатът пледира, че не са взети под внимание показанията на членовете на комисията за класифицирана информация, според които не е имало основание за уволнението на Тодоров.

Преди пледоариите показания по случая дадоха бившият директор на ГДБОП Станимир Флоров и бившият министър на вътрешните работи в служебния кабинет Петя Първанова.

Предстои изказване на Цветанов пред съда, а по-късно през деня съдът трябва да произнесе решението си.

Очаквайте подробности

mediapool.bg