Кламер БГ - Новини: Прокуратурата обвини и сина на Божков в пране на пари

Прокуратурата обвини и сина на Божков в пране на пари

България

|
Пон, 02 Март 2020г. 14:43ч.
Прокуратурата обвини и сина на Божков в пране на пари

Синът на хазартния бизнесмен Васил Божков – Антон е задържан и обвинен за пране на пари. Това съобщи в понеделник говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Според обвинението той е предприел изпирането на пари по поръчение на баща си.

Прокуратурата е задържала Антон Божков за 72 ч и след изтичането им ще поиска от съда да наложи постоянен арест.

Тази сутрин Антон Божков се е явил в сградата на Националното следствие, където е бил призован на разпит в следствения отдел на Специализираната прокуратура.

Баща му Васил Божков, срещу когото прокуратурата е повдигнала общо 11 обвинения, в момента се намира в Абу Даби.

Той има образувано дело за ръководене на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпления по служба.

Прокуратурата обяви, че една от основните линии на разследването е за предполагаемо избягване на плащане на държавни такси за близо 500 млн лв.

След това бяха повдигнати нови четири обвинения срещу бизнесмена, включително за търговия с влияние и държане на нерегистрирани културно-исторически ценности.

Има и материали, отделени в друго дело. Те са заради подозрения в убийства и изнасилвания.

Миналата седмица беше повдигнато обвинение и на съпругата на Васил Божков Елена Динева, която според прокуратурата е била член на организираната престъпна група на мъжа си.

mediapool.bg