Кламер БГ - Новини: Генерал бе обвинен за използване на войници за ремонт на дома му

Генерал бе обвинен за използване на войници за ремонт на дома му

България

|
Пон, 20 Апр 2015г. 13:33ч.
Генерал бе обвинен за използване на войници за ремонт на дома му

Софийска военно – окръжна прокуратура обвини в понеделник бригаден генерал Димитър Шивиков за злоупотреба със служебно положение. Повод за обвинението е решението на висшия военен да използва подчинените му войници да му ремонтират апартамента в София.

Според прокуратурата бригадният генерал е накарал четирима военнослужещи на 12 март да дойдат в София и да се включат в ремонта, въпреки че е трябвало да са на работа в поделението в Карлово.

По този начин Шивиков се е облагодетелствал не по установения от закона ред и е уронил престижа на Министерство на отбраната и Въоръжените сили на Република България, съобщават от държавното обвинение.

Димитър Шивиков е оставен на свобода срещу парична гаранция от 1000 лева.

Генералът коментира пред сайта "Блиц", че четиримата военни са му помогнали за извършването на ремонта на доброволни начала. Единият от мъжете е кум на генерала,а помощта не е била заплатена.

Димитър Шивиков е командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Той получи званието бригаден генерал през 2012 г. след като ръководи българския батальон в Кербала.

mediapool.bg