Кламер БГ - Новини: Прокуратурата иска постоянен арест за мъжа счупил стъкло на кола на Нова телевизия

Прокуратурата иска постоянен арест за мъжа счупил стъкло на кола на Нова телевизия

България

|
Вт, 14 Юли 2020г. 19:54ч.
Прокуратурата иска постоянен арест за мъжа счупил стъкло на кола на Нова телевизия

Прокуратурата повдигна обвинение за хулиганство на 33 годишния Александър Г., който счупи стъкло на небрандиран автомобил на Нова телевизия на протеста в понеделник вечерта.

Обвинението удължи задържането на 33-годишния мъж до 72 часа и ще поиска задържането му за постоянно от съда, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Според обвинението, по време на демонстрацията на площад "Княз Александър I", Александър е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като на публично място нанесъл няколко удара с ръце върху лек автомобил, собственост на "Н.Б.Г." ЕООД, и счупил заден панорамен прозорец на автомобила.

"Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост - по време на масов граждански протест, в обстановка отличаваща се с изключителна обществена чувствителност и изразено недоволство към действията на държавните институции (включително и на МВР), изразил с действията си абсолютно незачитане на правните норми и на мирно изразяване на гражданска позиция и форма на протест - престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 НК, се казва в съобщението на прокуратурата.

На обвиняемия е повдигнато и обвинение за това, че противозаконно е унищожил чужда движима вещ - лек автомобил, като нанесъл няколко удара с ръце и счупил заден панорамен прозорец на автомобила, собственост на "Н.Б.Г." ЕООД - престъпление по чл. 216, ал.1 от НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието, прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Александър Г. за срок до 72 часа. След изтичането им ще бъде изготвено и внесено искане до Софийския районен съд за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" на Александър, се казва още в официалното съобщение.

"Това в никакъв случай не е тенденциозна и умишлена атака срещу Нова телевизия. Колата е бяло "Рено" и не е брандирана все още, тя е от новите ни автомобили. Хората няма как да знаят, че нашият екип пътува с нея. Можеше да бъде всяка кола, просто нашата се е случила там по това време. Има хора, които просто агресират. Но това не са всички протестиращи", коментира Ива Стоянова, управител на "Нова Броудкастинг груп".

mediapool.bg