Кламер БГ - Новини: Прокуратурата и медициският надзор проверяват смъртен случай на пациент

Прокуратурата и медициският надзор проверяват смъртен случай на пациент

България

|
Пон, 17 Юни 2019г. 15:46ч.
Прокуратурата и медициският надзор проверяват смъртен случай на пациент

Прокуратурата и агенция “Медицински надзор“ са започнали проверка на смъртен случай на 28-годишен мъж от Враца, за когото близките му твърдят, че е жертва на немарливо отношение.

Веселин Георгиев работел като багерист и се почувствал зле в събота, след като се прибрал от работа. Дишал тежко, а краката му се подули. Майката на Веселин повикала линейка, която се отзовяла бързо – за около 10 минути, но се наложило на помощ да бъдат извикани и пожарникари, тъй като пристигналите на място медици не могли да качат пълния мъж в колата.

След като накрая успели да го качат в линейката, тя не могла да тръгне и се наложило пожарникарите да я бутат. При потеглянето мъжът се обърнал по лице, което според разказа на майка му пред бТВ затруднявало дишането му. Тя помолила синът й да бъде обърнат, но била свалена от линейката по средата на пътя. Тя успяла да стигне с друго превозно средство до болницата. Там била попитана за личната карта на сина си и при предаването й било съобщено, че Веселин е починал.

Жената не знае дали синът й е починал в линейката или по-късно, тъй като в смъртния акт нямало час и място. В документа пише, че 28-годишният мъж е починал от инсулт.

Предстои съдебномедицинска експертиза и разпит на медиците, които са придружавали мъжа в линейката, както и на личния му лекар.

mediapool.bg