Кламер БГ - Новини: Прокуратурата, МВР и данъчните атакуваха телевизионни пирати

Прокуратурата, МВР и данъчните атакуваха телевизионни пирати

България

|
Ср, 05 Фев 2020г. 14:29ч.
Прокуратурата, МВР и данъчните атакуваха телевизионни пирати

Прокурори, полицаи, данъчни и служители на министерството на културата и комисията за регулиране на съобщенията провеждат мащабна операция срещу фирми, разпространявали телевизионни програми. Според разследващите излъчването е било незаконно, тъй като е било без съгласие.

Към момента са образувани шест разследвания. Обискирани са дружества в София, Варна, Бургас и Айтос. Установено е, че те имат множество актове, както и задължения към държавата за 1,7 млн. лв.

"В хода на проверката е констатирано разминаване между брой абонати и сключени договори с крайни потребители, като над 30 000 е броят на клиентите на всички проверявани дружества, които са получавали пиратирания сигнал", съобщават от прокуратурата.

При обиските са иззети документи и са открити абонатни станции и мрежи за разпространение на сигнала, които фирмите не са декларирали като свой актив. Според прокуратурата това е правено с цел прикриване при евентуални проверки.

Това е поредна акция на МВР през последните месеци срещу разпространени ена тв програми без за тях да е платено. Миналото лято ГДБОП атакува кабелни оператори в Благоевградско. Тогава много потребители се оплакаха, че заради изземването на техниката са останали без интернет и телевизия – услуги, за които са си платили.

От МВР отрекоха да са спирали доставките на интернет и казаха, че акцията била срещу кабелни оператори, нарушаващи закона.

mediapool.bg