Кламер БГ - Новини: Програмите на ГЕРБ и ББЦ се припокривали 99%

Програмите на ГЕРБ и ББЦ се припокривали 99%

България

|
Ср, 15 Окт 2014г. 17:07ч.
Програмите на ГЕРБ и ББЦ се припокривали 99%

Отношения Бареков-Борисов няма, не съществуват, заяви в Брюксел евродепутатът Николай Бареков по повод предстоящите преговори на партията му "България без цензура" с ГЕРБ.

Бареков има властта да бъде евродепутат, а г-н Борисов е национален политик в България, заяви членът на ЕП и добави, че в петък преговорната делегация на ББЦ ще се срещне с ГЕРБ без "смехотворни условия" като поставените досега от други партии.

Ако има допирни точки между ББЦ и ГЕРБ, разговорите ще продължат, поясни Бареков, цитиран от БТА. По думите му между програмите на неговата партия и на ГЕРБ "нещата се припокриват 99 процента".

Според него е най-добре да бъде съставено коалиционно правителство с мандата на ГЕРБ, с партньори от център-дясното политическо пространство. По неговите думи правителството може да се състои от 3-4 политически сили, без "крайни елементи", сред които посочи "Атака" и АБВ. Без ББЦ няма да има стабилност, но дали партията ще участва в правителството, няма драма, заяви Бареков.

Той допълни, че няма ангажименти към преговорите с ГЕРБ, както и че ББЦ не е еднолична партия, затова преговарящите могат да вземат несъгласувано с него решение за участие в следващото правителство.

mediapool.bg