Кламер БГ - Новини: Принц Хари и Меган Маркъл чакат първото си дете

Принц Хари и Меган Маркъл чакат първото си дете

Общество

|
Пон, 15 Окт 2018г. 13:39ч.
Принц Хари и Меган Маркъл чакат първото си дете

Херцогинята на Съсекс е бременна и ще роди първото си дете следващата пролет, съобщиха от двореца Кенсингтън в понеделник.

Новината идва след като принц Хари, на 34 години, и Меган Маркъл, на 37 години, които сключиха брак в Уинздор преди пет месеца, пристигнаха на 16-дневно посещение в Австралия и Нова Зеландия.

В съобщението се посочва, че двойката е "поласкана да сподели щастливата новина публично".

Тяхното бебе ще е седмият наследник на трона.

Кралицата и другите по-възрастни членове на кралската фамилия научили новината миналия петък, която били на сватбата на принцеса Юджийн, една от внучките на Елизабет ІІ.

Меган е била на венчавката с дълго, тъмносиньо и леко широко палто, заради което още тогава предизвика съмнения, че е бременна.

Двойката е на първо официално посещение в чужбина след сватбата им и първата им среща ще е във в вторник. Хари и Меган реално следват стъпките на неговите родители принцът и принцесата на Уелс Чарлз и Даяна, чиято първа визита след сватбата им бе в Австралия и Нова Зеландия, припомня ББС. Състоянието на херцогинята няма да промени програмата им. Двамата са наясно с риска от вируса Зика, който се среща на тихоокеанските острови и причинява тежки увреждания на новородените.

Майката на херцогинята на Съсекс – Дория Регланд, е "много щастлива от тази приятна новина" и "очаква своето първо внуче".

Премиерът Тереза Мей също поднесе "топлите си поздравления" към двойката и й пожелава всичко най-добро.

mediapool.bg