Кламер БГ - Новини: Приключи разследването на Мълър за руска намеса в американските избори

Приключи разследването на Мълър за руска намеса в американските избори

Свят

|
Съб, 23 Март 2019г. 09:39ч.
Приключи разследването на Мълър за руска намеса в американските избори

Разследването за евентуална руска намеса в американските избори през 2016 г. е приключило. Специалният прокурор Робърт Мълър в внесъл доклад до правосъдния министър и главен прокурор Уилям Бар, съобщиха световните агенции.

В специално писмо до членовете на Конгреса Бар заявава, че е получил доклада и ще го представи пред тях вероятно още през уикенда. Все още не е ясно каква част от документа ще бъде представена публично, тъй като той е класифициран. Според Гардиън Бар ще се посъветва с Мълър и зам. главния прокурор Род Розенстайн коя информация може да изнесе.

Президентът Тръмп не е бил запознат с доклада, заяви говорителят на Белия дом Сара Сандърс. Тя допълни, че очакват стъпките на правосъдния министър Бар.

Докладът за евентуална руска намеса в спечелените от Тръмп избори е една от основните теми в САЩ. Досега разследването на Мълър доведе до различни обвинения за общо 34 души. Основни фигури от предизборната кампания на Тръмп се признаха за виновни. Сред тях са са бившият съветник по сигурността Майкъл Флин, бившият заместник-директор на кампанията Рик Гейтс, както Пол Манафорт и бившият адвокат на президента Майкъл Коен. Според информация на Гардиън в окончателния вариант на доклада не се препоръчва да бъдат повдигнати обвинения на още близки до Тръмп.

mediapool.bg