Кламер БГ - Новини: Борисов призна за СМС-и с Божков. Президентът го следял с дрон

Борисов призна за СМС-и с Божков. Президентът го следял с дрон

България

|
Ср, 17 Юни 2020г. 19:40ч.
Борисов призна за СМС-и с Божков. Президентът го следял с дрон

Премиерът Бойко Борисов все пак си призна, че е пращал СМС-и на хазартния бос с 18 обвинения Васил Божков. Това стана по време на дълга пресконференция в централата на ГЕРБ, а поводът за нея беше изтеклите снимка на премиера и кадри с пачки евро в нощно шкафче.

Зад Борисов се бяха наредили министри и депутати от ГЕРБ, които периодично прекъсваха обясненията му с ръкопляскания.

В сряда министър-председателят призна за кореспонденцията между него и Божков, за която миналата седмица твърдеше, че няма как да е пратил. Става дума за първата "порция" публикувани от Божков съобщения между двамата. От тях се вижда, че на 10 септември 2019 г. Божков е написал: "Мая Манолова идва за поддръжка. Отказал съм ѝ". Няколко часа по-късно е получил лаконичен отговор: "Blagodaria".

Преди съобщението за Манолова, абонатът "B B" и Божков са обсъждали двама юноши на "Левски". Това са Илия Димитров и Атанас Кабов. Имената им са изпратени на Божков от "B B" и са изписани на кирилица. Димитров и Кабов в момента са преотстъпени на "Витоша" Бистрица, където Борисов играе за ветераните.

Тогава първосигналната реакция на премиера беше да обяви, без да е питан, че няма как да изпраща СМС-и на кирилица. "Ако някой каже, че на кирилица съм му пратил SMS - няма как да се случи от това апаратче. А аз друго нямам", каза тогава той.

Сега обаче се оказва, че "10-годишното телефонче" все пак има как да изпраща съобщения на кирилица. "Аз ще отговоря и на това, което не е удобно и ме питате", каза той и започна да обяснява, че както е известно играе за ветераните на "Бистрица". След кратка увертюра стигна и до същината на признанието си:

"Препратено е от мен. Пратиха ми го от Бистрица и аз му го изпратих (бел. ред. - на Божков) дали можем да разчитаме на тях. Този разговор, за тези двама футболисти съществува", заяви министър-председателят.

След това обаче започна да оправдава свои отговори от съвсем различни дати с тези двама футболисти. При уточнение на журналисти, че репликата "помагай" е на по-късна дата, той избегна да обясни и каза: "Ъъъъ, какво да ви кажа. Много са ми интереси тези, дето се имат за големи мъжкари в живота, а като некои лелички са си пазили години наред "помагай", "мерси", "честит рожден ден".

"Радев ме следи с дрон"

Към края на тирадата си Борисов обяви, че президентът минал границите и си позволявал да го следи с дрон. "Като кажа на охраната, че ще сваля този дрон, те му казват и той го сваля. Докарва ми го пред терасата, пред входа. И то много пъти. И като отида и питам: "добре, де това защо го позволяват, то идва на един метър от мен, може да носи взрив и да го пусне". Аз лично казвам, че той ме следи с дрон. Охраната казват, че той го управлява. Прокуратурата да извика НСО и да ги питат. Понеже джипките имат система да свалят дрон и като кажа, те му предават и той го прибира", обясни Борисов.

Според него въпросният дрон е бил подарен на президента от Китай.

mediapool.bg