Кламер БГ - Новини: Премиерът към ДПС: Ако и вие не вярвате в прокуратурата, имаме общ проблем за решаване

Премиерът към ДПС: Ако и вие не вярвате в прокуратурата, имаме общ проблем за решаване

България

|
Вт, 08 Март 2022г. 10:40ч.
Премиерът към ДПС: Ако и вие не вярвате в прокуратурата, имаме общ проблем за решаване

сн.:Архив

"Радвам се, че и вие (ДПС- бел.ред) стигате до мнението, че в България няма работеща прокуратура под ръководството на този главен прокурор (...) Явно започваме да се обединяваме по-голяма група, която смята, че този главен прокурор трябва да си ходи."

Това каза премиерът Кирил Петков по време на парламентарния блиц контрол в парламента.

Думите му бяха в отговор на въпрос на народния представител от ДПС Йордан Цонев, който предостави на премиера папки със сигнали от "антикорупционната търсачка Гугъл" срещу бизнесмена Иво Прокопиев, който в последно време се е превърнал в основна мишена на ДПС.

Петков обяви, че ще предаде папките на прокуратурата:

"Няма да има сигнал, който ще бъде игнориран от българското правителство. Единственото, което се чудя, е защо този сигнал не отива директно в прокуратурата. Ние ще го вземе и предадем, но ако и вие нямате доверие на българската прокуратура, тук имаме общ проблем, който трябва да решим".

В отговор Цонев обяви, че ДПС има доверие във всички институции, включително в Министерския съвет и прокуратурата, но не вярвали на действията на държавното обвинение специално по отношение на Прокопиев.

"Дефиницията за работеща прокуратура за мен е да няма никой, който тази прокуратура да не може да разследва. Ако има дори един човек, над когото има чадър, това означава, че няма работеща прокуратура", заяви Петков.

mediapool.bg