Кламер БГ - Новини: Премиерът: Христо Иванов отдавна мечтае да е главен прокурор

Премиерът: Христо Иванов отдавна мечтае да е главен прокурор

България

|
Четв, 23 Юли 2020г. 12:24ч.
Премиерът: Христо Иванов отдавна мечтае да е главен прокурор

"Знам мечтите на Христо Иванов за главен прокурор много отдавна и да овладее всички, защото това, което услужливо се забравя - да получаваш предварително съдебни решения, е много приятно, за който може да го постигне. Ние не сме могли. Да овладееш и прокурорите също, което ние не сме могли, защото като са ме питали защо са арестували министъра на екологията или заместник-министър, съм казвал, че съм го научил от медиите".

Това каза премиерът Бойко Борисов по адрес на съпредседателя на "Демократична България" и бивш правосъден министър Христо Иванов.

Думите му дойдоха, след като обяви уж "огромния ремонт" на кабинета, анонсиран миналата седмица. Все пак от правителството си тръгват тримата "министри на ДПС" – Владислав Горанов, Емил Караниколов и Младен Маринов. Заедно с тях правителството напуска и министърът на туризма Николина Ангелкова.

По-късно Иванов обяви, че репликата на Борисов е "поредно доказателство за тоталната му неадекватност". "В една нормална демокрация, политици като мен не стават главни прокурори. Дори Борисов знае това. Но глупашката му опорка издава огромния му страх от истински независим главен прокурор, подчинен единствено на закона и демократичната отчетност. С тази изцепка Борисов отново признава с какво го държат и защо не може да се отлепи от стола. Имаме премиер на трупчета в прокуратурата", каза още той.

mediapool.bg