Кламер БГ - Новини: Президентът обяви нова трансформация в армията

Президентът обяви нова трансформация в армията

България

|
Вт, 24 Авг 2021г. 12:55ч.
Президентът обяви нова трансформация в армията

Румен Радев, сн. БГНЕС

Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев обяви, че армията е в "процес на дълбока трансформация" - на системата за подготовка на планирането, организирането и воденето на съвместни операции, на системата за логистично осигуряване.

Въоръжените сили всъщност са обект на постоянни реформи през последните най-малко 20 години, като много от тях остават предимно на хартия и не постигат търсените резултати.

"Усложнената среда за сигурност и процеса на трансформация поставят нови предизвикателства пред Въоръжените ни сили", каза Радев на церемонията на "Дондуков"2, на която връчи пагони на двама висши военни.

Държавният глава удостои с висше офицерско звание "бригаден генерал" полк. Тодор Тодоров, който е назначен за командир на Командване за логистична поддръжка от 1 септември. Пагони на "генерал-майор" получи бригаден генерал Валери Цолов, сегашен заместник-командир на Сухопътните войски, който от 1 септември става командир на Съвместното командване на силите.

Демографските фактори в страната и процесите по превъоръжаване на Българската армия ще бъдат предизвикателство, каза генерал-майор Цолов.

Свързването на бойните платформи в единна и съвместна среда още повече ще засилят ролята на всеки военнослужещ за ефективно и качествено изпълнение на поставените задачи. Само с военнослужещи, мотивирани и с високо самочувствие, с достойно уважение към техния труд и създаване на взаимно доверие помежду ни, успехите ще ни следват, каза още генерал-майор Цолов.

mediapool.bg