Кламер БГ - Новини: Президентът Радев и патриарх Неофит изпратиха съболезнования по повод кончината на кралица Елизабет II

Президентът Радев и патриарх Неофит изпратиха съболезнования по повод кончината на кралица Елизабет II

България

|
Пет, 09 Септ 2022г. 19:46ч.
Президентът Радев и патриарх Неофит изпратиха съболезнования по повод кончината на кралица Елизабет II

Президентът Радев и патриарх Неофит изпратиха съболезнования по повод кончината на кралица Елизабет II

Президентът Румен Радев изрази съболезнования на Негово величество Чарлз Трети, кралското семейство и народа на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия по повод кончината на Нейно Величество кралица Елизабет Втора, съобщиха в пепък от прессекретариата на държавния глава.

"С нейната кончина Великобритания и светът губят забележителен държавник, белязал с живота и делата си цяла епоха", заявява президентът Радев в съболезнователното си писмо. Държавният глава отбелязва, че кралица Елизабет Втора се нарежда сред великите личности в историята, които са имали възможността да ръководят с мъдрост и силен държавнически усет своя народ в сложни времена от историческото развитие на човечеството.

"Незабравим за мен ще остане споменът от срещата и разговора ми с Нейно Величество", казва още държавният глава в съболезнователното си писмо.

Българския патриарх Неофит също изпрати съболезнователен адрес по повод кончината на Нейно Величество кралица Елизабет II.

"В деня на Рождеството на Божията майка – избраната отроковица, достигна до нас тъжната вест за упокоението на Нейно Величество кралица Елизабет II.

С кончината на кралица Елизабет II Великобритания и светът губят забележителен държавник, белязал с живота и делата си цяла епоха в сложни времена от историческото развитие на човечеството. Тези дни на скръб и изпитания към британския народ изказваме най-искрени чувства на състрадания за непрежалимата загуба.

Сърдечно молим Господ Иисус Христос – Царя на царете (Откр. 19:16) да упокои душата на починалата кралица Елизабет и дарува утеха на всички опечалени!", пише в съболезнователния адрес на патриарх Неофит.

mediapool.bg