Кламер БГ - Новини: Президентът: Едните пазаруват депутати, другите се договарят да връщат стария корупционен модел

Президентът: Едните пазаруват депутати, другите се договарят да връщат стария корупционен модел

България

|
Пет, 17 Юни 2022г. 13:16ч.
Президентът: Едните пазаруват депутати, другите се договарят да връщат стария корупционен модел

Румен Радев

"Партиите трябва да са наясно, че с тези кални борби дискредитират цялата политическа система", коментира президентът Румен Радев пред журналисти.

"Както всички българи, и аз следя с огорчение разпада на това Народно събрание. Партиите трябва да са наясно, че с тези кални борби дискедитират цялата политическа система, че българският парламент не е тържище. Едните пазаруват депутати, другите се договарят да връщат стария корупционен модел, но и двете страни убиват доверието на българите в политическата класа, убиват го с речта си, с поведението си, с популизма", каза президентът.

Той е категоричен, че "освен това кабинетът трябва да разсее всякакви подозрение, че може да отстъпи от ветото за Република Северна Македония".

"Знаете, че идната седмица министър председателят заминава в Брюксел и трябва да отстои националните интереси. Затова и Народното събрание, и българите трябва да знаят предварително ясно точно каква позиция ще отстоява премиерът. Всяко хитруване или опити за подмяна ще има тежки последствия", каза Радев.

Радев каза още, че скандалите не трябва да отклоняват правителството от неотложните задачи.

mediapool.bg